Vrijdagmiddag groep 5

zaterdag 17 november 2018

Elke vrijdagmiddag komen de kinderen van groep 5 samen bij Daniëlle (groep D) of Babette (groep B). Op deze middagen werken we aan aardrijkskunde en geschiedenis. We lezen, maken werkbladen, bekijken materialen en kijken toepasselijke filmpjes. We drinken met elkaar thee en om de week hebben we een bakbeurt. Het is altijd een gezellige middag. Via onderstaande link is een kleine impressie van de middagen te zien.

-Link-

maandviering november

zaterdag 10 november 2018

Op woensdag 6 november is er weer een maandviering geweest op basisschool de Zandbak. De kinderen van Aletta en Babette, Carel en Dieuwertje en een aantal kinderen van de bovenbouw hebben opgetreden. Via onderstaande links zijn de filmpjes van de maandviering terug te zien.

onderbouw: youtube-link

middenbouw: youtube-link

bovenbouw: youtube-link

 

Wegens succes....

maandag 5 november 2018

Op dinsdagochtend 5 november zette de Zandbak haar deuren open voor geinteresseerde ouders om sfeer te komen proeven op onze school. Maar liefst 16 ouderparen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen, vragen te stellen en in de klassen te kijken. De reacties waren erg positief! Velen hebben aangegeven graag nog een persoonlijk gesprek te willen hebben. Vanwege het grote succes gaan we begin volgend jaar een nieuwe open dag organiseren! 

Bovenbouw bezoekt het Zwembadmuseum

donderdag 1 november 2018

Donderdagochtend vroeg stonden alle bovenbouwleerlingen klaar met hun fiets aan de hand om met z'n allen een bezoek te brengen aan het Zwembadmuseum. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 kregen een rondleiding en mochten zelf vragen beantwoorden. Veel enthousiaste reacties hebben we gehoord, zelfs van het Zwembadmuseum zelf!

Schoolgids

zondag 28 oktober 2018

De nieuwe schoolgids is beschikbaar! De gids is ook op verzoek in een papieren versie te verkrijgen op school.

Dans 'klaar voor de start' groep E

donderdag 25 oktober 2018

De laatste 3 donderdagen voor de herfstvakantie hebben we een dans ingestudeerd op het nummer 'klaar voor de start' van kinderen voor kinderen. Dit nummer hoorde bij de Kinderboekenweek en de tekst is geschreven door Paul van Loon. Het resultaat is via onderstaande link te zien. Verschillende kinderen zijn ook thuis aan de slag gegaan om het dansje onder de knie te krijgen.

ALV op 10 oktober

zaterdag 6 oktober 2018

Op 10 oktober vindt de eerste ALV van dit schooljaar plaats. Vanaf 20.30 uur zijn ouders en het team van harte welkom in het speellokaal van school. De  avond  wordt  muzikaal  afgesloten  door  Marije Maathouder,  onze  vakleerkracht  muziek. 

Dag van de Leraar

vrijdag 5 oktober 2018

Op 5 oktober was het de Dag van de Leraar en dat hebben we, ook al was het zaterdag, niet zo maar voorbij laten gaan! De leraren zijn thuis verrast met een heerlijk zelfgemaakt cakeje en een bloem om ze te bedanken voor hun inzet!

Boekenruilbeurs

zondag 23 september 2018

Op 9 oktober is die er weer; de Boekenruilbeurs! Op 4 tot en met 9 oktober kan je weer boeken inleveren om 8.30 uur. Je krijgt dan weer bonnetjes terug waarmee de kinderen op 9 oktober weer nieuwe boeken kunnen kiezen. Let er op dat je alleen boeken inlevert die geschikt zijn voor jouw bouw. Je mag inleveren zoveel als je wilt, maar je krijgt maximaal maar 3 bonnetjes terug. Overgebleven boeken worden na afloop gedoneerd aan het Ziekenhuis. Veel leesplezier!

informatie avond

donderdag 13 september 2018

Afgelopen woensdagavond was de groepsinformatieavond in alle klassen. Veel ouders hebben een voorlichting van de leerkracht gehad. Op deze avond vertellen de leerkrachten van de groep over het komende jaar. Onder andere de regels, afspraken en de leerdoelen werden besproken. Het was een geslaagde avond.