Hieronder staan nieuwsberichten, oproepen en mededelingen verzameld. In de beheeromgeving van de website kunt u ieder afzonderlijk bericht als volgt publiceren:

• Zichtbaar, een bericht staat gepubliceerd;
• Afgeschermd, een bericht kan alleen bekeken worden wanneer een bezoeker is ingelogd;
• In nieuwsmail, een bericht wordt meegenomen in een automatische periodieke e-mailing.

Door deze 'filters' kan de informatie op het juiste moment de juiste doelgroep bereiken. Berichten krijgen altijd een begin- en een einddatum en worden gepubliceerd of per e-mail verstuurd zolang ze actueel zijn.

Zandbak update

vrijdag 12 oktober 2018 Mededelingen

Naast een nieuwe website hebben we nu een daaraan gekoppelde nieuwsbrief in de vorm van een e-mail, die we 'Zandbak update' noemen.

U ontvangt de Zandbak update automatisch op zondagavond. Zo weet u precies wat er de komende week op het programma staat. Maar in uw profiel kunt u ook aangeven of u de Zandbak update dagelijks of niet wil ontvangen. U ontvangt standaard nieuws van de school en kalenderberichten die betrekking hebben op de groep van uw kind(eren), maar u kunt ook (per profiel) instellen dat u het nieuws van alle groepen ontvangt.

De nieuws- en kalenderberichten worden toegevoegd door de teamleden. Ook de groepsblogs op de website worden af en toe door de teamleden aangevuld, maar deze zijn geen onderdeel van de Zandbak update. Vergeet dus niet om af en toe de website te bezoeken voor leuke foto's en activiteiten van de kinderen.

ALV op 10 oktober

zaterdag 6 oktober 2018 Nieuws

Op 10 oktober vindt de eerste ALV van dit schooljaar plaats. Vanaf 20.30 uur zijn ouders en het team van harte welkom in het speellokaal van school. De  avond  wordt  muzikaal  afgesloten  door  Marije Maathouder,  onze  vakleerkracht  muziek. 

Dag van de Leraar

vrijdag 5 oktober 2018 Nieuws

Op 5 oktober was het de Dag van de Leraar en dat hebben we, ook al was het zaterdag, niet zo maar voorbij laten gaan! De leraren zijn thuis verrast met een heerlijk zelfgemaakt cakeje en een bloem om ze te bedanken voor hun inzet!

Check de kalender!

maandag 24 september 2018 Oproepen

Op de kalender staan weer allemaal nieuwe data voor in je agenda; ALV, schoolfotograaf, boekenruilbeurs, studiedag.... Hou hem goed in de gaten!

Boekenruilbeurs

zondag 23 september 2018 Nieuws

Op 9 oktober is die er weer; de Boekenruilbeurs! Op 4 tot en met 9 oktober kan je weer boeken inleveren om 8.30 uur. Je krijgt dan weer bonnetjes terug waarmee de kinderen op 9 oktober weer nieuwe boeken kunnen kiezen. Let er op dat je alleen boeken inlevert die geschikt zijn voor jouw bouw. Je mag inleveren zoveel als je wilt, maar je krijgt maximaal maar 3 bonnetjes terug. Overgebleven boeken worden na afloop gedoneerd aan het Ziekenhuis. Veel leesplezier!

Kinderboekenweek

vrijdag 21 september 2018 Oproepen

Op woensdag 1 oktober start de jaarlijkse kinderboekenweek. Het thema is 'feest'.

Op maandag 6 oktober houden we door de hele school de voorleesochtend. Hiervoor zijn we in elke klas op zoek naar een voorlees opa of oma (of ouder, oom, tante, oppas...). Bij de leerkracht van de klas van je kind kun je aangeven wie zou willen komen lezen. Bij veel aanmeldingen proberen we op een andere dag een afpraak te maken om voor te komen lezen. 

informatie avond

donderdag 13 september 2018 Nieuws

Afgelopen woensdagavond was de groepsinformatieavond in alle klassen. Veel ouders hebben een voorlichting van de leerkracht gehad. Op deze avond vertellen de leerkrachten van de groep over het komende jaar. Onder andere de regels, afspraken en de leerdoelen werden besproken. Het was een geslaagde avond.

Tuinhulp gezocht!

donderdag 13 september 2018 Oproepen

We hebben hulp nodig om de tuin een opknapbeurt te geven.

Heb je groene vingers, of help je graag mee met spitten, opruimen, of onkruid wieden? Vraag dan aan Bertine wat je kunt doen!

Verkeer en meer

vrijdag 17 augustus 2018 Oproepen

We zijn trots op onze school en ook op de mooie plek. Maar onze mooie plek vraagt wel om extra aandacht van de ouders bij het halen en brengen. Voor de veiligheid van onze kinderen vragen wij ouders die met de auto komen één rijrichting aan te houden; via de Voorbeeldstraat heen en door de Anderstraat terug. Rijd langzaam en parkeer niet op plaatsen die eventuele uitritten of de wandel- en fietsroute naar en van school belemmeren.

Start van het nieuwe schooljaar

donderdag 16 augustus 2018 Mededelingen

Beste ouders,

We hopen dat iedereen van een heerlijke zomervakantie heeft genoten. Het team heeft weer zin om te beginnen.

Aanstaande maandag 18 augustus starten we met het schooljaar 2014-2015 (wat gaat het snel hè?). Het team is de afgelopen week al druk bezig geweest om de klassen en de school weer helemaal in orde te hebben, zodat de kinderen aanstaande maandag goed kunnen beginnen. We hebben zelfs afgelopen donderdag al onze eerste teamvergadering gehad.

De start op Basisschool de Zandbak zal (net als voorgaande schooljaren en nog dit schooljaar) gespreid gaan. Op maandag 18 augustus starten alle kinderen van groep 2, 4, 5, 6, 7 en 8. Dinsdag 19 augustus starten de kinderen van groep 1 en 3 zodat de groepen zich een beetje kunnen settelen en de nieuwe kinderen in de groep goed kunnen begeleiden.

Wij in het onderwijs hebben altijd zes weken vakantie, maar dat heeft natuurlijk niet iedereen. Werkzaamheden op de school gaan in de zes weken van de zomervakantie gewoon door. Dit zult u bij aankomst op school ook zien.

In de eerste week van de zomervakantie is er gestart met het opnieuw bestraten van het gehele schoolplein. Dit was noodzakelijk omdat alle tegels erg oud waren. De gladde bovenlaag van de tegels was volledig afgesleten waardoor bij een val de kinderen knieën en handen helemaal open schaven. Helaas is het niet gelukt om het allemaal af te krijgen. De werkzaamheden zullen nog een paar weken doorgaan.

Ook zal er in de komende weken een nieuw hek rond de school geplaatst worden. We hadden gehoopt dit ook in de zomervakantie te kunnen realiseren, maar de vergunning hiervan heeft vertraging opgelopen.

Ook het speeltoestel dat we gekozen hebben, zal pas in de komende weken geplaatst kunnen worden. We houden jullie op de hoogte over de voortgang van het plein, het plaatsen van het hek en het nieuwe speeltoestel.

Wat is er nog meer in de zomervakantie gebeurd?
De binnenkant van alle ramen zijn gewassen, de buitenramen nog niet omdat de buitenwerkzaamheden erg veel stof veroorzaken.
In bijna alle lokalen zijn de vloeren in de was gezet.
Veel leerkrachtcomputers zijn vervangen, nog niet allemaal maar dit zal in de komende weken worden gedaan. De update naar een nieuw systeem gaf wat vertraging en het aanmelden op de server was meer werk dan ingeschat.

Verdere informatie:
We hebben de kalender op de website bijgewerkt, de groepen-indeling wordt in de komende weken bijgewerkt.
Juf Hetty gaat dit schooljaar handvaardigheid geven in de gemeenschappelijke ruimte. Zij zal alleen op maandag handvaardigheid geven. De eerste vier weken starten de middenbouwgroepen, daarna is de bovenbouw vier weken aan de beurt. De middenbouw en bovenbouw wisselen elkaar af in een cyclus van vier weken.

De roosters van gym, muziek en handvaardigheid zullen op de website komen te staan.

De gym-uren van de vrijdag zullen de komende drie weken nog door Daniëlle waargenomen worden. Vanaf de week van 8 september is Gerard er weer.

We wensen iedereen een fijn, goed, leerzaam en gezond schooljaar 2014-2015 toe.

Tot maandag de 18e!
Team Zandbak